Minnesanteckningar   
från offentligt möte den 9 maj 2001  på Vängåvan mellan ortsbor i Nyhemsbygden samt valda representanter från Bräcke kommun.

 

Närvarande från kommunen var Kjell Backlund Sven Edström Erik Magnusson samt Ivar Månsson. 47 ortsbor var närvarande samt 12 st som via skrivelse var andligen närvarande.

 

Förrådets Mats Andersson fungerade som mötesledare, och informerade samtliga deltagare om ”Förrådets” funktion samt redogjorde vad som utförts från starten sedan ett år tillbaka.

 

Ämnesvalen var en uppföljning av de som behandlats från ett möte mellan kommunen och representanter från Förrådet/Hovdsjö1:70 vid
möte i kommunhuset januari 2001.

Skolan svar av K. Backlund skolan städas samt översyn av nycklar och låscylindrar samt genomgång, Erik Magnusson upplyser om att skolan alltid är med i diskussion om företagsetableringar men kunde ej ge besked om att något sådant skett sedan skolans nedläggning, men lovar att trycka på om detta.
 

Biblioteks frågan  kommer att utredas vid K. Backlunds möte med Förrådet 30 maj.

Bostäderna Erik Magnusson var positiv till en mer marknadsanpassad hyresnivå i gles-bygden, en översyn av hyresnivån lovades samt en genomgång av standarden i lägenheterna, vidare sker en satsning på utemiljön. Lägenheterna finns också med i diskussionen som sker med norrmännen.
 

Barnomsorg kommer alltid att finnas i någon form, även om barnantalet blir så lågt att Solbacken stängs.

Marknadsundersökningen utöver det beviljade bidraget på 10000 kr lovas hjälp från Bräcke kommun samt länsstyrelsen. Erik Magnusson lovar även att ta med vår fråga om bredbandsuppkoppling.

Miljön  Ivar Månsson informerar om nya miljömål Kretslopp och Hälsa, beträffande vår sopstation i Nyhem kommer Ivar Månsson att praktiskt diskutera detta med Förrådet.

Översiktsplan  Erik Magnusson informerade om övesiktsplan där bland annat
strandskydd med mera berörs, har vi några förslag skall dessa lämnas till 
Ninni Norberg.

MÖTESRESULTAT   Kjell Backlund samt Ivar Månsson träffar Förrådet i Nyhem 30 maj 2001  för praktisk syn och genomgång  av Bostäderna, Utemiljön, Sopstationen, Skolan samt att försöka finna en ekonomisk lösning av Bibliotekskostnaderna.

 

Minnesantecknare

Lars Rosengren
Lars Rosengren