Sommarcafét 2013 

Nu när hösten är här och sommaren är över, då kommer tankar på det som hände den fina julimånaden i Nyhem.
                          
I vårt fina affärshus byggdes det om, för att en hyresgäst skulle byta rum. Vävstugan skulle flyttas en trappa ner. För att det skulle kunna göras behövdes ombyggnad nere i affären. Allt gick som en dans med goda hantverkares försorg.

Britt-Inger och jag funderade på hur, eller till vad  den fina affärslokalen skulle kunna användas. Iden om sommarcafé kom och  vi tog kontakt med 1:70 styrelse och frågade om möjlighet fanns för vävstugan att försöka ordna det. Det blev positivt svar och vi gick vidare. Frågan var om det fanns fler i byn som skulle tänkas vara med på den tanken. Vi skrev en liten lapp och lade i brevlådorna. Vi skrev : Var? när? och varför. Vi skrev också vart ev. överskott skulle gå och att varje timme som någon var villig att ställa upp med skulle vara till stor hjälp. Kanske någon kunde baka.

Dagen för mötet kom och vi träffades uppe i sviten. Skulle det komma någon?  DET KOM CA 20 KVINNOR!! OCH 1 MAN(reprs.1.70)

Alla var positiva och lovade genast att baka och att ställa upp. Det bestämdes att  alla dagar from 8 juli tom 28 juli skulle hållas öppna mellan kl.11.00 till 15.00. 2 personer per dag, det gick också fint att teckna sig direkt. Bakning till första veckan blev också klart!!.

Vi måste börja med att städa lokalen och fixa bord och stolar och andra praktiska saker. Samma goda anslutning där också.

 
Information till omvärlden: Bräcke kommuns PÅ GÅNG, Turistbyrån, Nyhem.nu. Skyltar i början och slutet av byn, vägpratare utanför affären, och sist men inte minst direktinformation till vänner och bekanta. En av det viktigast vi skulle få ut var: ÖPPET ALLA DAGAR 11.00 - 15.00.
Så blev det start. Vackert väder och många kom och så fortsatte det. Alla som lovat ställa upp kom och ibland blev det byten och det gick hur bra som hest. Vi hade delat ut listor med telefonnummer till alla. Vi hade också listor (jobblistor kallade vi dom), så alla visste vem som skulle komma just idag. Den som hade jobbet meddelade om något måste handlas eller bakas till nästa dag.  Jag och Britt-Inger, tog på oss att handla. Jag fick ta hand om dagskassan och se till att växelkassa fanns.
Vi serverade kaffe, te och läsk. Hembakat bröd , nytt och spännande för varje dag, glass köpte vi från glassbilen.  Smörgåsar med ost eller leverpastej och skinka . Ni kan aldrig ana hur mycket leverpastej det gick åt !!

Oj vad roligt vi hade dessa veckor och vad många trevliga människor vi fick träffa.

På Frågan om det blir lika nästa sommar?  Vi svara ja klart vi försöker en gång till!!

Kaisa vid pennan